Nova verzija Gmail aplikacije za iOS

Kada je izdana aplikacija za iOS uređaje, iz Google-a su najavili nadogradnju aplikacije s novim mogućnostima. Od danas je dostupna i nova verzija s novim mogućnostima i novim dizajnom.

Dodana je mogućnost postavaljanja potpisa (signature) za poruke poslane s mobitela, kao i odgovor o odsutnosti. Također su poboljšane labele, koje sada podržavaju i ugnježdene labele.

Ako koristite iOS 5 promjenjen je zvuk za notifikacije, tako da lakše možete razlikovati kada se primili mail.

Zanimljiva novost je i platno (canvas). Nova mogućnost za Gmail aplikacije koja omogućava crtanje, i dodavanje ‘crteža’ mail-u. Ovo je savršeno za brzo slanje nekih skica, koje je teško objasniti riječima. Crteži podržavaju različite boje, veličine kista, linija, i boje u spreju. Primjer crteža koji je nastao na Gmail aplikaciji za iPad.

Iz Google-a su obećali nastavak rada na poboljšanju aplikacije, kao naprimjer mogućnost podrške za rad s više korisničkih računa. Aplikacija je već dostupna na App Store-u, i radi na svim uređajima koje pokreće iOS 4 i više. Za pregled mogućnosti Gmail aplikacije za vaš iPhone, iPad ili iPod touch posjetite ovaj link.

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.