Lansiran Photoshop Touch namijenjen za iOS i Android telefone

Na veliku radost mnogih korisnika pametnih telefona Adobe je danas lansirao Photoshop Touch za iPhone i Android. “To će donijeti moć Photoshopa milionima korisnika širom svijeta. Telefon je uređaj koji uvijek nosim sa sobom tako da mogu biti kreativan gdje god se nalazim”, izjavio je Photoshop produkt menadžer Stephen Nielsen. Adobe Photoshop Touch za iPad i Android tablete je dostupan od oktobra 2011. godine sa čim je Adobe pokazao spremnost da svoj popularni softver dovede izvan tradicionalnih okvira računara. Međutim, kako je pametni uređaj mnogo prisutniji u svijetu nego tableti, ovo je bio više nego dobar korak u poslovanju.

photoshop_touch

Ranije su korisnici mogli da koriste aplikaciju za iPhone i Android telefone pod nazivom Photoshop Express, no ona nije nudila sve mogućnosti standardnog Photoshopa. Današnji lansirani Photoshop je u potpunosti prilagođen touchscreen pametnim uređajima, što pokazuje činjenica da nudi mogućnost rada na više layera kao i rad na slikama od 12 megapiksela, a Scribble Selection olakšava rad na određenim dijelovima slika. Photoshop Touch je dostupan u App Storeu i Google Playu po cijeni od 4.99 dolara, a mogućnost instalacije imaju iPhone 4S i novije generacije, dok  Android telefoni moraju da budu nadograđeni na  Ice Cream Sandwich (4.0) ili novije generacije.

Izvor:blogs.adobe.com

Autor

Alma je dipl.sanitarni inžinjer sa dosta slobodnog vremena, zbog kojeg je i počela da se bavi pisanjem. Veliki je optimista i vječito dijete. Uživa u druženju sa prijateljima i dobroj čokoladi