Sony uvodi podršku za DualShok 3 kontroler na Xperia modele

Na Sony-evom nadolazećem Xperia SP smartphone-u imat ćete mogućnost da Vaše PlayStation naslove igrate pomoću PlayStation 3 kontolera, poznatijim kao DualShock 3.

Ova funkcija je, kako izgleda, zasad dostupna samo na Xperia SP smartphone-u, ali vjerovatno će ubrzo isto biti moguće izvesti i na ostalim uređajima iz Xperia porodice. A pretpostavlja se da će kasnije Sony uvesti istu funkciju na svim svojim modelima na kojima postoji podrška za PlayStation Mobile. Nažalost, zvanične informacije od strane Sony-a za takav poduhvat još uvijek nema.

Xperia & DualShok 3 Controller

Pošto se DualShock 3 povezuje preko Bluetooth-a, uparivanje kontolera sa Vašim Xperia SP uređajem biće za Vas dječija igra. Jednostavno ih povežite preko USB-a i Vaše igranje može započeti. Dovoljno je da to jednom učinite i nakon toga ćete biti u mogućnosti da se ponovo spojite bežično na Vaš smartphone, tako što ćete držati pritisnutu “Playstation tipku”, koja se nalazi na sredini DualShock 3 kontolera.

How To Connect Xperia & DualShok 3 Controller

Važno je napomenuti da pored toga što ćete biti u mogućnosti preko DualShock 3 kontrolera upravljati igre, također ćete pregledavanje po menijima izvoditi pomoću kontrolera. Kako to sve izgleda u praksi možete pogledati u slijedećem video klipu:

Autor

Ante se zanima za sve što ima veze sa IT-om, voli istraživati po forumima i nailaziti na nove izazove. Perfekcionista je u svemu što radi. Veselog je duha, voli druženje uz dobru kafu, muziku, a i sam piše pjesme još od osnovne škole.