Facebook dodaje novi alat za odabir emotikona

Nova opcija na Facebook status baru dozvoljava korisniku da dodaje sve, od smješka do sladoleda. Također je podržan i priličan broj novih “depresivnih” i ostalih emotikona. Tako će npr. Vaši prijatelji biti u stanju da odaberu jedan od “tužnih” emotikona ako im to odgovara uz status.

Facebook Emoticons 1

Facebook Emoticons 2

Za sada se čini da je alat za odabir emotikona dostupan samo za korisnike Facebook-a iz Amerike, dok će korisnici iz Evrope morati još malo sačekati. U suštini, pored fototipke dodana je još jedna tipka sa smješkom, koja Vam pritiskom na nju daje brz način za ažuriranje Vašeg statusa. Možete podjeliti emotikon ili što trenutno gledate, slušate, pijete, jedete ili čitate.

Facebook Emoticons 3

Facebook Emoticons 4

Čini se kao da Facebook želi usmjeriti pisanje statusa u malo drugačijem smjeru, tako ćete umjesto “običnog” pisanja statusa ubuduće moći uključiti i glavne aktere statusa. Kao npr. ukoliko gledate neku emisiju, to jednostavno i naznačite, tako što ćete odabrati emisiju koju gledate i sl.

Ipak, imajte na umu da ovaj alat za emotikone možete koristiti za ažuriranje Vaših statusa, ali ne i da bi komentarisali neki link, nečiju fotografiju ili sl.

Autor

Ante se zanima za sve što ima veze sa IT-om, voli istraživati po forumima i nailaziti na nove izazove. Perfekcionista je u svemu što radi. Veselog je duha, voli druženje uz dobru kafu, muziku, a i sam piše pjesme još od osnovne škole.