Feedly na Microsoft platformi?

Mnogim korisnicima se nije svidjela vijest o ukidanju Google Reader-a. Odluka koja je izazvala najviše nezadovoljstva kada je u pitanju ukidanje Google-ovih servisa. Naravno, nisu svi bili tužni zbog ove vijesti, naprotiv, od ukidanja Google Reader-a je najviše koristi zasigurno imao Feedly.

Samo 48h nakon obavijesti bilo je potrebno Feedly-u da dobije preko 500.000 novih korisnika. Kako bi riješili nedoumice kako „preseleti“ se s Google Reader-a na Feedly, čak su objavili i članak o tome. Sve za nove korisnike, zar ne?

FeedlyScreen

Pored web stranice za lakši prisutp Feedly-u, trenutno je dostupan plugin za preglednike Firefox, Chrome i Safari, ali i aplikacija za iOS i Android. Za korisnike Windows Phone i Windows 8/RT platforme, trenutno, nema aplikacije i pristup ovom RSS čitaču je moguć jedino preko web stranice.

Iz Feedly-a su rekli da planiraju napraviti i aplikacije za korisnike Windows Phone i Windows 8/RT OS-a. Nažalost, još uvijek nisu precizirali kada će se tačno  to dogoditi.

Da li ste i Vi prešli na Feedly ili ste odabrali neku drugu alternativu za Google Reader?

Autor

Adis je zaljubljenik u onaj čudni tekst (kod). Dane provodi čačkanjem po čudnom tekstu, ili ispijanjem kafa. Po prirodi perfekcionista, voli da sve radi savršeno i da je svaki pixel na svome mjestu. Bachelor of Science in Information Technologies.