Juniper na Androidu

Juniper Networks je kompanija koja je već dugo vremena poznata po svojim sigurnosnim protokolima i uređajima, a nedavno je odlučeno da Juniper mrežna sigurnost mobilnih uređaja bude isporučena na novim Samsung uređajima. To je ujedno i prvi put da je kompanija svojim SSL VPN software-om odlučila da snabdjeva Google-ov Android OS.

Juniper će pružiti svoj Junos Pulse i Junos Pulse Mobile Security Suite, Galaxy tabu i Galaxy Note tabletima te Galaxy S2 smartphone-u. Juniper klijent software se može preuzeti besplatno, a u pozadini je SaaS (Software as a Service).

Pomoću Junos Pulse-a možete kreirati SSL VPN za sigurni pristup aplikacijama te sadržaju mobilnih uređaja. Juniper tvrdi kako je to prvi SSL VPN sistem ponuđen za Android. Junos Pulse Mobile Security Suite uključuje još nekoliko značajki za upravljanje mobilnih platformi, između ostaloga i antivirus, antimalware, internet adresno filtriranje te udaljeno brisanje podataka sa izgubljenog ili ukradenog uređaja. Junos Pulse je već dostupan za Apple-ov iOS i Blackberry.

Autor

Informatički entuzijast, uživa u muzici i društvu. Studira Informacijske Tehnologije u Mostaru i polako ali sigurno se približava diplomi. Interesovanja mu teku u pravcu programiranja, no aktivan je i u drugim oblastima IT-a. Veliki fan Star Wars ciklusa te Matrix trilogije.