WindowsAndroid – Kako pokrenuti Android 4.0 na vašem računaru s Windows OS-om

Sa programima poput Bluestacks-a bilo je dosad moguće emulirati nekoliko Android aplikacija na Windows sistemu. Zahvaljujući WindowsAndroid-u sada imate mogućnost da pokrenete kompletan Android OS na vašem računaru.

Ovaj program je proizveden od strane SocketeQ firme i donosi vam kompletno Android okruženje na Vaš Windows računar. Upravljanje funkcioniše bez problema i vrši se uz pomoć Vaše tastature i miša, a također su podržani i touch-screen ekrani.

windowsandroid_slika1

WindowsAndroid koristi pri tome prednosti vašeg računara, kao što su kodeci za razne audio i video formate i slično. Nažalost Google Play još uvijek ne prepoznaje hardware i zbog toga ćete aplikacije morati ručno podešavati.

windowsandroid_slika2

S obzirom da se WindowsAndroid ne mora emulisati nego radi interno, sistem svo vrijeme radi veoma brzo.  Time ste u mogućnosti da pokrećete, kako službeno tvrde, sve aplikacije pa čak i 3D igre namijenjene za Android OS. Naravno, od jačine vašeg računara ovise i performanse ovog programa.

Na kraju možemo reći da je WindowsAndroid brz i efikasan način za testiranje Android aplikacija na Vašim Windows sistemima.

WindowsAndroid je besplatan i možete ga preuzeti ovdje.

Autor

Ante se zanima za sve što ima veze sa IT-om, voli istraživati po forumima i nailaziti na nove izazove. Perfekcionista je u svemu što radi. Veselog je duha, voli druženje uz dobru kafu, muziku, a i sam piše pjesme još od osnovne škole.